Hej Medlemmar!
Ett stort tack för alla svar som kom in i vår medlemsundersökning. 
Totalt kunde vi summera 179 svar, vilket var en stor ökning från föregående år. Resultatet hittar du här >>.
 
Säsongen är snart igång och våra kära båtar skall nu få sig en omgång av nödvändiga arbets-insatser, men också kärlek och omsorg.
 Kanske är du redan igång med förberedelsearbete inför säsong 2023.
 När din båt är klar för sjösättning så har vi som vanligt ett schema i klubbhuset där du bokar in dig. 
OBS! För att skona våra nya bommar, kommer det från 2023 nya krav gällande förtöjningarna i bommarnas öglor. Mer information kommer inom kort.
 
Bryggplatsfördelningen finns här på hemsidan under menyn Aktuellt för medlemmar och på anslagstavlan i klubbhuset. Vinterbevakningsschema för dig som vintertid har båten på hamnplan, är nu utskickad via mail och finns även den i klubbhuset.
 
En skrivelse finns framtagen från klubben, beträffande nedsmutsning från bron av våra båtar, främst vid brygga A. 
Skrivelsen tar också upp buller som finns uppmätt och förslag på åtgärder. Skrivelsen kommer att adresseras till Trafikverket.
 
Hamnordningen är nu klar efter ett gediget arbete från arbetsgruppen. 
Hela den uppdaterade hamnordingen hittar du under menyn Hamnordning, här på hemsidan.
 
En ny nyckelinventering har genomförts med frågan vem har vilken eller vilka nycklar? Vi har nu ordning på nyckelfloran och kan också konstatera att några nycklar ej är tillbakalämnade efter att behovet av nyckel har försvunnit. 
Vi kommer att kontakta berörda och påminna om återlämning.
 
Styrelsen har haft besök av valberedning och revisorer, för att kunna bilda sig en uppfattning hur vi arbetar samt kunna ställa frågor.
 Detta för valberedningens och revisionens arbete inför årsmötet den 19 april 2023.
 
Med diverse åtgärder kan vi konstatera att vi sänkt vår elförbrukning under januari och februari 2023 med ca 50 % . Vi hade en ambition på en sänkning förbrukning på minst 20 %, så våra åtgärder har varit framgångsrika. Detta innebär att vi kunnat hantera våra elräkningar när vårt gamla avtal löpt ut och priset rusade iväg. Stort tack alla som bidragit.
 
När båtarna nu ligger förvarade, så gäller det att följa de regler vi har i klubben. Elkablar får endast vara anslutna, när båtägare är på plats och ser om sin båt. Finns det skäl att frångå denna regel, skall detta godkännas av SBK:s styrelse.
 
Stegar skall vara fastlåsta, så att dom ej kan användas för att göra livet enklare för tjuvar som vill komma in i din eller annan medlems båt.
 
Din vagn skall vara tydligt, vädertåligt märkt med Namn och Tel.nr. nära draget. Detta är viktigt av flera skäl, bland annat för att vi skall kunna nå dig, om något händer som du bör veta.
 
Vill också passa på att informera om att det inte är tillåtet, att låna ut sitt passerkort till någon som inte är medlem, för att vara inne på vårt område. 
 
Information till nya medlemmar kommer att hållas senare under våren.
 Kallelse kommer att skickas ut.
 
HLR-utbildning är planerad 22/4 kl 09.00 – 12.00. Max.13 deltagare.
Annonsering kommer på vår hemsida. Välkommen att anmäla dig.
 
Vår hemsida har erhållit ett ordentligt lyft. Om du inte har tittat runt på den, så är det värt att göra det. 
 
Likviditeten i klubben följer den plan som lagts och beläggningen av våra bryggplatser, prognosen att alla 134 platser blir uthyrda. 
Men just nu finns fortfarande några platser tillgängliga. Bra om du tipsar någon bekanting om detta. Husbilsplatser 16 st, är nu alla bokade för 2023.
 
Årsmöte är planerat till 19 April kl 19.00, plats segelsällskapets lokaler. 
(Fika 18.30) Glöm inte att anmäla dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. !
 
Arbetsdagen planeras till 3 juni. Mer info kommer senare. Lycka till med vårarbetet och i arbetsivern – tänk på miljö och säkerhet!
 
Önskar er alla en Glad Påsk! Ständig förbättring!
Styrelsen
Genom ordförande Lars Olsson
 
 
 
Annons

Kontakta oss

Har du frågor som inte besvaras här eller något annat du undrar över? 

Hjälp oss vidarebefordra ditt meddelande till rätt person genom att välja bland ämnena här ovan.

Organisationsnr: 
853300-1411

Bankgironummer: 
5710-9373

Telefon: 
0735-04 53 31

Adress:
Stenunge Allé 5

Postnummer:
444 30 Stenungsund